Sentrum

Først ut: Åberge

Saftbygdas mest tilgjengelige sti. Stilig det da!

Folkestien fra Åberge. Denne har en del varianter. Det greieste er kanskje å begynne på toppen, adkomst via asfaltveien til Åberge. Rett etter den første klynga med hus står det skiltet nedover en grusvei som først går forbi noen hus, for deretter å gå over i sti. Her er det mange mulige varianter, de fleste er små variasjoner av samme sti. Det er mulig å linke ulike snutter sammen slik at man til sist kjører ned trappen som går ned rett bak kulturhuset. Pass på å ikke skremme for mange innbyggere!

Sentrumalternativene - Åberge øverst og Stedjeåsen nederst. Jeg har forsøkt å tegne inn hvordan stien kan linkes sammen helt ned til ukulturhuset (for øvrig ny verdensrekord i u-er). Zoom inn på bildet, så ser du det kanskje.

Så: Stedjeåsen

Stedjeåsen. Stedjeåsen ja. Det har blitt noen turer dit, mest på grunn av beliggenhet. Syklinga er bratt og rask. Ganske morro egentlig, spesielt om man pusher det litt. Den tidvis leirete jorda trenger noen dager på å tørke. Ellers blir det ganske glatt. Hvordan kommer jeg dit? Ved parkeringsplassen til kirka/stedje badnahage står der et skilt med rutebeskrivelse. Resten gir seg selv. Om det er tvil går du oppover. Mot toppen deler stien seg i to. Disse møter etterhvert hverandre i skjønn gjenforening på toppen. Vil du ha litt utsikt er det verdt å gå hele runda

De siste 100-150 høydemeterene (?) ser omtrent slik ut.

Eller slik

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: