Molden

Mathias dytter Kona si. Og synes det stinker (tog du an?)

Molden er en fjelltopp. Så da har vi det på det tørre. Sørg også for, dersom du skal dit, at stiene er tørre. Og det tar litt tid, spesielt ned til Mollandsmarki. Men noen dager med opphold bør gjøre susen. Under slike forhold er Molden kanskje verdens beste sti, dersom kriteriet er at den må ligge i en bygd med et fotballag i tippeligaen.

Uansett, Molden har to veier ned, og følgelig to veier opp. Hoho! Den ene går fra Marifjøra, som naturligvis ligger ved fjorden baby.  Den andre ligger på Mollandsmarki, som ligger på omkring 500moh. Dersom man skytler er naturligvis den siste å foretrekke uansett hvor du vil ned.

Hvordan komme seg til Molden. Molden ligger, for det første, øst for Hafslo. Dersom man kommer fra Sogndal og kjører forbi Hafslo vil det like etter skitrekket være skiltet Mollandsmarki til høyre (tror jeg). Lang grusvei opp til en svær parkeringsplass. Stien begynner rett borti der da vettu. Så er det bare å følge merka sti til 1116moh – som er Molden. Og da har man valgets kval forann seg: ned samme vei, eller Marifjøra? Les og lær!

Den stipla linja er normalruta fra Mollandsmarki. Stien mot Marifjøra er (av en eller annen grunn) ikke på kartet. Men den er godt skiltet fra toppen.

Molden – Mollandsmarki: stikkord: fart hele veien, fin flyt og brei sti. Klassiker!

åååå! Sjekk den stien da!

Kongle!

Molden – Marifjøra: jeg er noe innhabil når det gjelder vurderingsevne på denne stien. Den ene gangen jeg har prøvd den var det for det første vått og for det andre så tryna jeg såpass hardt at det meste av stien handla om å komme seg ned. Men la gå! Den er tidvis kjedlig, tidvis meget bratt, tidvis teknisk, men har en hel del meget morsom, kjapp fin sti. Her er det mye sykling for penga.

Skilt eller gift?

Brukbar utsikt mot indre Hafslo

Her begynner forventningene å stige

Johnny

Johnny på et fint parti

Vegard Lille-hei rett nedenfor

Yeah!

Meg og naturen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere like this: